Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny medlem i 100-klubben

En vacker isgädda på 112 centimeter fångad av Robin Andersson från Sandviken.

Robin Andersson från Sandviken fick en riktigt fin eftermiddag på Storsjön. Bra fiske, soligt väder och gäddor på hugget. Dessutom blev han medlem i 100-klubben.
Robin Andersson behövde han inte vänta länge på första hugget, men när han gjorde mothugg så fastnade inte fisken.
– Spöet gungade rejält tre gånger innan den släppte, säger Robin.
Det hade inte gått en kvart innan det var dags igen. Denna gång på ismetet längst ut från land. Robin kände direkt efter mothugget att det var en riktigt fin gädda. När gäddan kom upp på isen agerade Robin precis som man ska för att bli medlem i 100-klubben
– Vi vägde, mätte, fotade gäddan och släppte sedan tillbaks den.
Gäddan mätte 112 centimeter och föll för en ismetad mört. Som ny medlem i 100-klubben får Robin en vobbler från CWC.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta