Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny medlem i 100-klubben

Johan Palmqvist är ny medlem i 100-klubben. En 110 centimeter lång gädda blev hans entrébiljett.

Johan Palmqvist jerkfiskade med en Buster jerk shallow i en grund vassvik utanför Nyköping. Plötsligt högg gäddan som gör honom till 100-klubbens färskaste medlem.
Vattnet var ordentligt kallt när Johan Palmqvist jerkfiskade i vassvikarna i trakten av Nyköping. Gäddorna var på hugget och i en vik med drygt en meters djup slök en gädda Johans Buster jerk shallow.
– Kunde nästan räkna tänderna i det vitt uppspärrade gapet och var ett tag orolig att jag inte lyckades kroka gäddan ordentligt, berättar han i sin anmälan.
Det visade sig dock att den satt väl krokad i mungipan och efter en relativt odramatisk fajt kunde den något smala gäddan vägas, mätas och återutsättas.
Precis som alla nya medlemmar i 100-klubben kan Johan Palmqvist från Nyköping se fram emot en vobbler från CWC AB, som kommer på posten.
Vill du också bli medlem? Här hittar du regler och all information du behöver.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta