Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny metod gav stor gös

Kevin Selin provade metoden sink and draw och belönades med denna fina gös – och bonusvinstern, en Bandit Tail från CWC.

Kevin Selin, 13 år, följde med sin storebror och dennes kompis när det vankades gösfiske. Detta skulle visa sig vara ett bra val. Ny metod och några bra tips från de äldre killarna i båten resulterade i en Grand Slam-gös på hela 7,6 kilo.
Efter att har gått bet på gösarna med både jigg och mete fick Kevin rådet att prova på metoden sink and draw. Efter några handfasta tips om hur metoden bör tillämpas kom hugget ganska omgående.

– Efter 15 kast tog det stopp. Jag trodde det var bottennapp, men jag fortsatte att veva och plötsligt började det knycka i spöet, berättar Kevin i sin anmälan till Grand Slam Cup.
Efter fem minuters hård kamp kunde de landa fisken för fotografering och vägning innan den fick simma tillbaks i Drevvikens vatten. 7,6 kilo placerar Kevin på en tredjeplats i gös-klassen.
Kevin Selin är väl förtjänt av bonusvinsten, en Bandit Tail från CWC. Vi säger grattis och hoppas på återseende.

Vill du fördjupa dig i metoden sink and draw? Då rekommenderar vi ett besök på vårt forum. Gör en sökning och förbättra dina kunskaper ­– eller dela med dig av tips och erfarenheter av metoden.
Information om tävlingen Grand Slam Cup hittar du som vanligt här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta