Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny metod gav stor gös

Kevin Selin provade metoden sink and draw och belönades med denna fina gös – och bonusvinstern, en Bandit Tail från CWC.

Kevin Selin, 13 år, följde med sin storebror och dennes kompis när det vankades gösfiske. Detta skulle visa sig vara ett bra val. Ny metod och några bra tips från de äldre killarna i båten resulterade i en Grand Slam-gös på hela 7,6 kilo.
Efter att har gått bet på gösarna med både jigg och mete fick Kevin rådet att prova på metoden sink and draw. Efter några handfasta tips om hur metoden bör tillämpas kom hugget ganska omgående.

– Efter 15 kast tog det stopp. Jag trodde det var bottennapp, men jag fortsatte att veva och plötsligt började det knycka i spöet, berättar Kevin i sin anmälan till Grand Slam Cup.
Efter fem minuters hård kamp kunde de landa fisken för fotografering och vägning innan den fick simma tillbaks i Drevvikens vatten. 7,6 kilo placerar Kevin på en tredjeplats i gös-klassen.
Kevin Selin är väl förtjänt av bonusvinsten, en Bandit Tail från CWC. Vi säger grattis och hoppas på återseende.

Vill du fördjupa dig i metoden sink and draw? Då rekommenderar vi ett besök på vårt forum. Gör en sökning och förbättra dina kunskaper ­– eller dela med dig av tips och erfarenheter av metoden.
Information om tävlingen Grand Slam Cup hittar du som vanligt här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Hur får man havsöringen att hugga? Den frågan svarade experterna på. Foto: Nicka Hellenberg
Havsöringsfiske för unga blev en fullträff

Havsöringsfiske för unga blev en riktig hit, när det arrangerades fiskeaktivitet på Gotland under flaggen ”Luften är fri”.

Under en grå aprilhimmel samlades förväntansfulla och fiskefebriga ungdomar på en gotländska kusten för att få testa på spinn- och flugfiske efter de silvriga raketerna – havsöringarna.
Ett antal unga sportfiskare fick testa på kustfiske med vadarbyxor under några spännande timmar. Hela aktiviteten skedde i regi av Sportfiskarna på Gotland, i samarbete med Jaktia Visby, Vision Fly Fishing och Abu Garcia.

Det här populära eventet kunde ske med stöd av medel från Svenskt Friluftsliv och Naturvårdsverket. Allt under flaggan ”Luften är fri” – ett projekt som syftar till att få fler människor att prova friluftsliv. På sikt vill man att ett stort antal aktiviteter av det här slaget långsiktigt ska öka medvetenheten om friluftslivets värden och ge mer kunskap om allemansrätten.

Tillbaka till Gotlandskusten. Joakim Lyander från Sportfiskarna höll i verksamheten och berättade om grunderna i havsöringsfisket, innan det var dags för mer skarpt läge.

De ungdomar som ville testa på flugfiske fick först en snabbkurs på torra land av Niklaus Bauer från Vision, medan Thomas Sjöblom från ABU Garcia tog med sig spinnfiskegänget till vattenbrynet. Förutom dessa tre herrar fanns även Andreas Johannesson och Ola Thomsson från Jaktia Visby med och hjälpte till med såväl handfasta råd som utrustning.

Och visst lyckades ungdomarna också få fisk. Alla som fiskat havsöring på kusten vet hur knivigt det kan vara och hur mycket tid man kan behöva lägga ner innan den första fisken biter, men med professionell ledsagning blir vägen avsevärt kortare.
Ett par riktigt fina havsöringar bet över dragen och kunde efter ett par snabba bilder återbördas till sitt bräckta och rätta element.

Projektledare Joakim Lyander sammanfattar:
– Jag tyckte att satsningen blev lyckad och jag upplevde att alla deltagare var väldigt nöjda med dagen. Att två av juniorerna dessutom lyckades fånga sin allra första havsöring, helt på egen hand, var en fantastisk upplevelse att få bevittna. Jag är helt säker på att detta tillfälle gav flera av deltagarna mersmak och att några tog med sig minnen för livet!
Nedan ett bildsvep från dagen.
Nicka Hellenberg

Foto: Nicka Hellenberg och Joakim Lyander

Du kanske även gillar detta