Är du inte ryggsäckstypen? Då kan den här uppfinningen vara något för dig: Det är nämligen en kombination av skottkärra och stol. " /> Ny pryl: Stolskottkärra för bekväma fiskare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Är stolskottkärran något för dig?
Ny pryl: Stolskottkärra för bekväma fiskare

Är du inte ryggsäckstypen? Då kan den här uppfinningen vara något för dig: Det är nämligen en kombination av skottkärra och stol.

Det är en skottkärra som kan bära upp till 120 kilo, vilket innebär att även den mest hängivne prylnörden borde få plats med alla redskap. Väl framme vid vattnet så kan du fälla upp den och använda som stol, luta dig tillbaka och vänta på att drömfisken ska hugga på det utslängda betet. Det går dessutom att köpa till spöhållare. Uppfinningen, som går under namnet Barrachair, har sin vagga i Australien men kan beställas över hela världen.

Läs med om Barrachair här!

Spana även in den här fiskesimulatorn:

Fiskesäsongen framför tv:n tar aldrig slut

 

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta