[/caption] " /> Ny räddningsinsats för Östersjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny räddningsinsats för Östersjön

Oceana hoppas kunna stärka argumenten för att skydda fler marina områden efter att man samlat på sig data om bland annat tjuvfiske. (Foto: Oceana/Carlos_Suárez)

Östersjöns utsatta och mycket unika miljö får hjälp från ännu ett håll. Nu är det organisationen Oceana som tar krafttag för att utforska Östersjöns kustlinjer och dess miljö. Oceana kallar sig ”världens största havsmiljöorganisation”.
– Vi är inte här för att upprepa att Östersjön är döende, utan för att bidra till återhämtningsprocessen och frammana verklig politisk förändring så att nedbrytningen stoppas, säger Xavier Pastor, som är expeditionsansvarig och verkställande chef i Europa.

Under en månads tid ska dykare, marinbiologer och experter samla in data, bland annat i Hanöbukten, Marstrandsskärgården och Öresund, innan expeditionen går vidare till Finland och Polen.
Oceana vill stärka sina argument i kampen för att skydda fler marina områden och förvalta redan existerande.
– Vi ska även dokumentera eventuellt tjuvfiske, som tyvärr fortfarande är vanligt förekommande, säger organisationen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Oceana.
Missa inte tidigare notiser om Östersjön.
Nicka Hellenberg

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta