Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Lars Lenth är programledare, författare, flugfiskare och är mest känd i Sverige för de underhållande fiskeprogrammen ”Lars & Bård”. Foto: Eirill Wiik
Ny roman i laxodlingsmiljö

Lars Lenth, från den norska komikerduon ”Lars & Bård”, ger nu ut en roman som utspelar sig i laxodlingarnas mörka vrår i Norge.
Boken börjar med att en ung miljöaktivist, Vangen, spränger en laxodling i Nordland. Bröderna Vega är två pengastinna laxodlare som inte tänker låta denna terrorist slippa undan och ger sig ut på jakt efter honom. Snart befinner sig miljöaktivisten Vangen i skottlinjen mellan självgoda aktivister och den skrupellösa odlingsindustrin.
Vågar vi tro att vi har något att lära om vår nutid och vad som sker i vårt grannland genom att läsa denna bok, eller är det ren fiktion? Döm själva.
Boken finns att beställa på Kagge förlag i Norge eller Adlibris i Sverige.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta