Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Lars Lenth är programledare, författare, flugfiskare och är mest känd i Sverige för de underhållande fiskeprogrammen ”Lars & Bård”. Foto: Eirill Wiik
Ny roman i laxodlingsmiljö

Lars Lenth, från den norska komikerduon ”Lars & Bård”, ger nu ut en roman som utspelar sig i laxodlingarnas mörka vrår i Norge.
Boken börjar med att en ung miljöaktivist, Vangen, spränger en laxodling i Nordland. Bröderna Vega är två pengastinna laxodlare som inte tänker låta denna terrorist slippa undan och ger sig ut på jakt efter honom. Snart befinner sig miljöaktivisten Vangen i skottlinjen mellan självgoda aktivister och den skrupellösa odlingsindustrin.
Vågar vi tro att vi har något att lära om vår nutid och vad som sker i vårt grannland genom att läsa denna bok, eller är det ren fiktion? Döm själva.
Boken finns att beställa på Kagge förlag i Norge eller Adlibris i Sverige.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta