Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ny storflundra från Vaeröy

Ännu en biffig hälleflundra rapporteras från Wildwater-campen på Vaeröy. Den här firren mätte 185 centimeter och bör inte ha varit alltför långt från 100 kilosgränsen.
Det är Wildwaters platschef, Marcus Eriksson, som rapporterar att det är full fart på fisket däruppe i norra Norge. Förra veckans häftigaste firre bordade ett gäng österrikare.
Wolfgang Lindorfer var den lycklige i gänget som höll i spöt när något tungt sög tag.
– Under förmiddagen hände ingenting, men när strömmen vände och började dra ut så kom hugget med stort H, rapporterar Marcus och berättar att betet var en jigg i klassiska RCW-färgen (brund/guld/röd) som fångat otaliga storfiskar på Vaeröy.
Svenne Andersson

Det är ingen barnlek att landa en nästan två meter lång hälleflundra. Men med gemensamma krafter så...

Det är ingen barnlek att landa en nästan två meter lång hälleflundra. Men med gemensamma krafter så...

Relaterad nyhet från din region
15 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Enligt guiden Philip Augustsson har det skånska silvret varit segt hittills. Foto: Privat
Seg start på öringfisket i syd – men ge inte upp!

Det vore en överdrift om vi skrev att havsöringsfisket på sydkusten fått en flygande start. Tvärtom kommer det rapporter om att öringen varit ovanligt svårflirtad denna säsongsinledning.

En av dem som kan vittna om det sega fisket är skånske guiden Philip Augustsson, som tror att öringen inte börjat leta sig in mot land ännu.
– Fisket har varit riktigt svårt och trögt hittills. Dåliga vindar, låg temperatur och hög salthalt har ställt till det. Förmodligen är mycket fisk längre ut där de har varmare vatten tack vare strömmarna, berättar Philip Augustsson för Fiskejournalen.

Han tror att det finns en del fisk i mynningar, på grund av högre sötvattenhalt.

– Jag fiskar dock personligen inte i de tillåtna mynningarna, eftersom jag inte vill bidra till att störa öringen i en miljö där de söker skydd och är lättåtkomliga.

Frågan är då vilka knep han kan bjuda på, för dem som längtar efter ett hugg?
– Fluga som imiterar räka eller spigg är alltid säkra kort. Spinnbeten i olika storlekar fungerar året om, och små beten är oftast säkra kort om man vill fånga fisk.
Philip säger att man ändå inte ska vara rädd för att köra stora beten tidigt på säsongen, fast det är kallt i vattnet.
– Då erbjuder man ett skrovmål som havsöringen inte hittar allt för ofta denna årstiden, och tendensen är att man då fångar stor fisk, tipsar Philip Augustsson.

Du kanske även gillar detta