Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ny storgös från Juttern

Småländska Juttern har släppt ifrån sig ännu en stor gös. På vertikalfiskad jigg fångade Magnus Larsson från Linköping en gös på nästa tio kilo.
Under senare år har det kommit ett par seriösa attacker mot det svenska gösrekordet från Juttern. Riktigt av den kalibern var inte gösen som Magnus drog upp – men den kan ha vägt lite till när det var i toppkondition. Nu stannade vågen på 9,75 kilo, men gösen var 100 centimeter lång och Magnus konstaterar att den var ganska slapp i buken.
Det var i mitten av maj som Magnus gav sig ut för att vertikaljigga på Juttern. Han hade fiskat ett par timmar och bara fått en abborre och en gädda, så han tänkte avsluta med ett sista ställe.
”Efter att bara ha fiskat platsen ett par minuter fick jag ett ofattbart brutalt hugg. Jag kände att det var en storgös som bara gick tungt och gjorde korta rusningar. Jag tackar min nya crystallina att gösen gick i håven”, skriver Magnus i anmälan till Recordfisken.
Svenne Andersson

Magnus Larsson visar upp ännu en av Jutterns stora gösar. Den här vägde nästa tio kilo.

Magnus Larsson visar upp ännu en av Jutterns stora gösar. Den här vägde nästa tio kilo.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta