Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny utmanare i Meterligan

Daniel Möller från Mörarp utanför Helsingborg vill gärna knipa förstaplatsen i Meterligan.

Det börjar dra ihop sig i 100-klubbens tävling Meterligan. Sedan tidigare kämpar Jarmo Kuisma och Niclas Andersson om tätpositionen. Nu blandar sig även Daniel Möller från Mörarp in i striden.
Under två veckor har skåningen Daniel satsat stenhårt på gäddfisket i Lagan. Hela tolv gäddor över metern blev facit.
– Jag har gett mig sjutton på att vinna meterligan, säger Daniel.
Efter att ha kommit tvåa i Fiskejournalens tävling Prologic Cup – två gånger, är Daniel rejält revanschsugen.
Tävlingen pågår till och med årsskiftet och du kan följa upplösningen i meterligan här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta