Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Att förbättra miljön i många av våra utbyggda vattendrag är ofta enklare än vad kraftverksindustrin vill göra gällande. Det handlar om att de måste avstå från maxiimal vinst.
Ny vattenlagstiftning JA TACK!

Hjälp till att påverka för mer miljöanpassad vattenkraft! Beställ Sportfiskarnas knapp ”Ny lagstiftning för vatten – JA TACK!”
Nu startar knappkampanjen för att få till en ny lagstiftning för vatten. Sportfiskarna Älvräddarna och WWF vill driva på opinionen så att Vattenverksamhetsutredningens förslag blir konkreta miljöåtgärder.
Vattenkraften har onekligen byggt Sverige starkt. Men vår natur har fått betala ett mycket högt pris. Forsande livsmiljöer har förvandlats till stenöknar och sterila dammar. Många unika fiskbestånd har slagits ut.
Nu har den statliga utredningen Vattenverksamhetsutredningens föreslagit lagändringar som ställer högre miljökrav på vattenkraften. Det borde vara en självklarhet. För all annan verksamhet har sådana krav införts sedan länge.
Tycker du som vi att Sverige ska ha en vattenkraft som tar hänsyn till miljön och fisken?
Stöd kampanjen och beställ knappen på: www.nyvattenlag.nu

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta