Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ny vd på Hökensås

Efter 13 år som vd på Hökensås Sportfiske lämnar Ulla-Märta Tall över till Per Karlsson, tills nu vice vd och odlingsansvarig för fiskodlingarna i Baltak och Källefall.
Efter 13 år som verkställande direktör är det nu dags för andra uppgifter för Ulla-Märta Tall. Hon blev verkställande direktör 1997 för Sportfisket, som är ett helägt dotterbolag till Hushållningssällskapet Skaraborg.
Det är ingen överdrift att beskriva hennes vd-tid som en stor framgång. Verksamheten har flyttats från Brandstorp till Tidaholms-Hökensås semesterby. Där byggdes ett nytt sportfiskecenter för att komma närmare kunderna. En strategi som uppenbarligen var lyckosam eftersom bolaget omsättning ökat från sex till nio miljoner kronor och soliditeten från 14 till 56 procent.

Nu är det dags för Per Karlsson att ta över stafettpinnen. Per är bördig från Hjo och har ända sedan 1989 arbetat vid Källefalls fiskodling. Han kan alltså verksamheten från grunden.
– Jag ser fram emot att ta över verksamheten och att fortsätta att utveckla området, säger han.
Svenne Andersson

Ulla-Märta Tall lämnar över skötseln av Hökensås Sportfiske till Per Karlsson.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta