Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nya ägardirektiv för Jämtkraft

Jämtkraft får i dag nya ägardirektiv från Östersund kommun.

I dag sammanträder fullmäktige i Östersund kommun. På dagordningen finns nya ägardirektiv för Jämtkraft. Bo-Yngve Nilsson, Sportfiskarnas ambassadör i Jämtland, ville närvara på mötet men fick avslag då han bor i grannkommunen.
Tidningen ÖP rapporterar att Jämtkrafts ägare Östersunds kommun i dag sammanträder för att klubba nya ägardirektiv för kraftbolaget. Bland annat skrivs ordet biologisk mångfald in i uppdraget till Jämtkraft. Något som glädjer Sportfiskarnas ambassadör i Jämtland, Bo-Yngve Nilsson. Så här säger han till ÖP:
– Absolut! Jag är över lag nöjd. Det känns som om politikerna har börjat förstå hur det hänger ihop och biologisk mångfald har slagit igenom. Det känns också bra att Billstaån nu får en fisktrappa. Det är i princip klart.
Läs hela artikeln här.
Läs tidigare notiser om Jämtkraft.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta