Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nya fiskarter

Draculafisken upptäcktes i Mekongfloden under 2009 och tillhör inte de vackraste av fiskarter. Detta exemplar mätte 16 millimeter. (Foto: WWF)

Mekongfloden rinner genom länderna Kina, Laos, Burma, Thailand, Vietnam och Kambodja och har ett av världens rikaste artliv. Nyligen dokumenterade WWF 25 nya fiskarter. Sammanlagt finns drygt 880 kända arter i floden.
I Mekongfloden finns en artrikedom som förbryllar forskare. 2009 dokumenterades 145 nya arter och efter en expedition förra året kan man addera ytterligare 25. WWF anser att upptäckterna är viktiga då arter som inte upptäckts, inte heller får någon chans till skyddsåtgärder.
Här kan ni läsa rapporten från expeditionen 2010. (På engelska)
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta