Havsålen kallas på engelska "conger" och är också en sportfisk för havsfiskare.
Havsålen kallas på engelska "conger" och är också en sportfisk för havsfiskare.[/caption]Knaggrockor, havsålar och en ny bäckfiskart har flyttat in på Havets Hus i Lysekil. " /> Nya invånare på Havets Hus | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Nya invånare på Havets Hus

Havsålen kallas på engelska "conger" och är också en sportfisk för havsfiskare.


Havsålen kallas på engelska ”conger” och är också en sportfisk för havsfiskare.

Knaggrockor, havsålar och en ny bäckfiskart har flyttat in på Havets Hus i Lysekil.
Samlingen av Västerhavsarter ökar på Havets Hus. Den största, nya invånaren är havsålen som är världens tyngsta och längsta ål. Hanarna blir 1,5 meter långa, medan honorna kan bli uppemot 3 meter långa. Två havsålar från Atlanterhavsparken har flyttat in i det näst största akvariet. Här får de stanna tills de har växt till sig ännu lite till, därefter får de flytta in i det största akvariet, tunnelakvariet på 140 000 liter.
En betydligt mindre nyinflyttad varelse är den 8 cm långa bläckfisken, Sepietta oweniana. Den relativt okända bläckfisken kom med en kräftfiskare upp för ett tag sedan och har nu fått en lya i ett av akvarierna.
Två nya knaggrockehanar finns också på plats. Havets Hus har nyligen startat ett knaggrockeprojekt, där man föder upp, märker och sätter ut knaggrockor.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta