Utmärkelsen för bästa nya produkt har blivit en åtråvärd höjdpunkt vid de årliga EFTTEX-mässorna. 2015 års mässa i Warszawa, Polen, är inget undantag. " /> Nya prisade prylar vid EFTTEX 2015 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Till höger ser vi Christer Nilsson och Solweig Rask-Nielsen som tillhör Abu Garcias produktutveckling. Foto: tackletradeworld.com
Nya prisade prylar vid EFTTEX 2015

Utmärkelsen för bästa nya produkt har blivit en åtråvärd höjdpunkt vid de årliga EFTTEX-mässorna. 2015 års mässa i Warszawa, Polen, är inget undantag.

Genom utmärkelsen Best New Product Award får Europas tillverkare, med forskning och produktutveckling, chansen att belönas och uppmärksammas. Här är vinnarna i respektive kategori:

Bästa spö: Silverna Taki TZ (A Tec Inc)

Bästa flugspö: MOD (Sage)

Bästa flugrulle: CLICK-serien (SAGE)

Bästa haspelrulle: Revo MGX Spinning (Abu Garcia)

Bästa multirulle: Revo Toro Beast Low Profile (Abu Garcia)

Bästa fluglina: Single Handed Spey Line (RIO)

Bästa nylonlina: Shock Leader (Momoi)

Bästa flätlina: Dura-Silk (Spiderwire)

Bästa hårdbete: Spin Glider (Sébile)

Bästa mjukbete: Duck Fin Live Shad (Daiwa)

Bästa tillbehör: Waterwolf Bottom Fishing Kit (Svendsen Sport)

Bästa tackeltillbehör: True Hopper Set (Vania Flies)

Bästa konfektion: Gore-Tex High Loft Winter Suit (Daiwa)

Bästa specimen-/doftbete: Jelly Baits Maggots (Energofish)

Bästa glasögon: Cortez (Costa Sunglasses)

Bästa förvaring: Urban Hip Bag (Rapala)

Besökarnas val: Spintube Flash (Eumer)

EFTTA (European Fishing Tackle Trade Association) heter den europeiska organisationen som samlar i huvudsak agenturer, tillverkare, press och grossister inom sportfiskeindustrin. EFTTEX (European Fishing Tackle Trade Exhibition) är i sin tur den mässa där EFTTA-medlemmar träffas i någon av Europas huvudstäder. 2016 besöker EFTTEX Amsterdam i Nederländerna.
Anders Holm

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta