Nya prisade prylar vid EFTTEX 2015

Till höger ser vi Christer Nilsson och Solweig Rask-Nielsen som tillhör Abu Garcias produktutveckling. Foto: tackletradeworld.com

Utmärkelsen för bästa nya produkt har blivit en åtråvärd höjdpunkt vid de årliga EFTTEX-mässorna. 2015 års mässa i Warszawa, Polen, är inget undantag.

Genom utmärkelsen Best New Product Award får Europas tillverkare, med forskning och produktutveckling, chansen att belönas och uppmärksammas. Här är vinnarna i respektive kategori:

Bästa spö: Silverna Taki TZ (A Tec Inc)

Bästa flugspö: MOD (Sage)

Bästa flugrulle: CLICK-serien (SAGE)

Bästa haspelrulle: Revo MGX Spinning (Abu Garcia)

Bästa multirulle: Revo Toro Beast Low Profile (Abu Garcia)

Bästa fluglina: Single Handed Spey Line (RIO)

Bästa nylonlina: Shock Leader (Momoi)

Bästa flätlina: Dura-Silk (Spiderwire)

Bästa hårdbete: Spin Glider (Sébile)

Bästa mjukbete: Duck Fin Live Shad (Daiwa)

Bästa tillbehör: Waterwolf Bottom Fishing Kit (Svendsen Sport)

Bästa tackeltillbehör: True Hopper Set (Vania Flies)

Bästa konfektion: Gore-Tex High Loft Winter Suit (Daiwa)

Bästa specimen-/doftbete: Jelly Baits Maggots (Energofish)

Bästa glasögon: Cortez (Costa Sunglasses)

Bästa förvaring: Urban Hip Bag (Rapala)

Besökarnas val: Spintube Flash (Eumer)

EFTTA (European Fishing Tackle Trade Association) heter den europeiska organisationen som samlar i huvudsak agenturer, tillverkare, press och grossister inom sportfiskeindustrin. EFTTEX (European Fishing Tackle Trade Exhibition) är i sin tur den mässa där EFTTA-medlemmar träffas i någon av Europas huvudstäder. 2016 besöker EFTTEX Amsterdam i Nederländerna.
Anders Holm

 

Annons
AKTUELLT

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...