[/caption] " /> Nya regler för fiske Malmö kanaler | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nya regler för fiske Malmö kanaler

I fortsättingen blir det nätfritt i Malmö kanaler. (Foto: PeterChurch/Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic)

Från och med 1 april är det nya regler för fiske i Malmös kanaler. Det handlar både om var du får fiska och vilka redskap du får använda.
Det kommer fortfarande att vara tillåtet att fiska i stora delar av kanalerna. Numera är det dock endast handredskap som är tillåtna – man får alltså inte fiska med nät i Malmös kanaler.
Det är kommunfullmäktige som beslutat om förändringar i lokala ordningsstadgan där fisket ingår. Kommunfullmäktige fattade beslutet 7 februari. Länsstyrelsen har gett klartecken till de nya bestämmelserna.
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta