Nya rev i Hakefjorden

Läs mer om Hakefjorden Cup på bjornsfiskeojakt.se eller stenungsbaden.se (Foto: Anneli Romany)

Projektet 8-fjordar fortsätter att utvecklas. Idag invigs tre konstgjorda hummer- och fiskrev och nästa vecka firar man projektets framgång med havsöring-eventet Hakefjorden Cup.
Fjordområdena innanför Tjörn och Orust har under de senare åren samverkat i ett projekt som kallas 8-fjordar. I detta område har tydliga restriktioner på fisket införts i form av nätförbud. På vissa ytor gäller till och med totalt fiskeförbud. I kombination med fiskevård har resultatet har varit mycket positivt. Nu fortsätter man arbetet och inviger tre konstgjorda revbyggnationer. Man hoppas att reven kommer gynna både hummer och torsk, vars bestånd har haft en negativ utveckling under en lång tidsperiod. Projektet kommer att testa tre typer av rev. Ett av ren sprängsten, ett av betongrör samt ett tredje av armeringsjärn.

Havsöring och plattfisk ökar
När det gäller både havsöring och plattfiskar som piggvar och slätvar, så har projekt 8-fjordar redan gett ett tydligt resultat både på mängd och storlek För att visa både lokalbefolkning och sportfiskare på de goda resultaten, arrangerar man nästa vecka ett havsöring-event med en ekologisk fisketävling på Stenungsbadens Yacht Clubs brygga. Det blir en minimässa, mingel, föredrag om öring samt att det kommer koras en vinnare i tävlingen. Såväl Fiskejournalen som Fiske för alla och Edge Flyfishing kommer ha lag med. Normark, ABU, Leech, Loop, Sportfiskarna, Edge och Vision kommer vara på plats och ställa ut.
Läs mer här.
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...