" /> Nya salta rekord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nya salta rekord

Två nya svenska rekord har hissats upp från ”10-gradarn”, långt ut i Skagerrak. Olof Ohlsson och Sten-Sture Jönsson heter de nya rekordhållarna, för vitrocka respektive blåkäxa.
Utfiskningen och skövlingen av kustnära, svenska vatten har inneburit att den som siktar på storfisk måste ge sig långt ut till havs. Några välutrustade och rutinerade svenska havsfisketeam brukar varje år göra långresor, för att om möjligt hitta extra stora exemplar av marina fiskar.
Ett av dem är Kungsbackagrabbarna på Confidence som regelbundet kommer hem med något svenskt rekord från sina långresor. Den här gången gick resan till ”10-gradarn” och hem kom de med en vitrocka som i land kontrollvägdes till 11,7 kilo vid en längd av 122 centimeter. Tidigare rekordet innehades av en av grabbarna i gänget, Håkan Wing, men han fick alltså nu lämna det ifrån sig till Olof Ohlsson.

Peter Nilsson, Sten-Sture Jönsson och dennes son Joel följde tio dagar senare i Confidence kölvatten, med Peters båt Haddock. De fångade flera fina långor och vitrockor, men metade också målinriktat efter den lilla hajen blåkäxa. Två över svenska rekordvikten kom upp och nu kan alltså Sten-Sture Jönsson titulerade sig svensk rekordhållare för blåkäxa med 0,906 kilo.
Svenne Andersson

Olof Ohlsson och Sten-Sture Jönsson med sina nya svenska rekord.

Olof Ohlsson och Sten-Sture Jönsson med sina nya svenska rekord.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta