[/caption] " /> Nya spön gav 100-klubbare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nya spön gav 100-klubbare

Vi säger grattis till Robert Belin. Nytt personligt rekord och medlem i 100-klubben.

Robert Belin hade sällskap av sin kusin när de provade gäddfisket på sjön Västansjö utanför Borlänge, Dalarna. De invigde sina nyinköpta fiskespön på allra bästa sätt då en 102 centimeter lång gädda stängde käftarna runt vobblern.
– Spöet böjdes kraftigt vid hugget och jag trodde att det skulle glida ur spöhållaren, berättar Robert.
Efter det brutala hugget följde en intensiv fajt på två-tre minuter innan fisken kunde lyftas in i båten. De hade bara fått små gäddor i den lilla sjön Västansjö innan, men nu fick de rulla ut måttbandet till 102 centimeter. Nytt personligt rekord för Robert.
Eftersom detta var hans första godkända 100-klubbare får han en Buster jerk mini från Cwc. Detta får alla nya medlemmar i 100-klubben.
Läs mer om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
24 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta