[/caption] " /> Nya Sportfiskeforum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nya Sportfiskeforum

På Sportfiskeforum kan du lära dig massor om fiske, dela med dig av kunskaper och träffa nya fiskekompisar.

Ni har väl inte missat att Sportfiskeforum har fått ett nytt utseende och berikats med nya häftiga funktioner?
– Det känns både roligt och spännande att slå upp dörrarna till en av Sveriges största fiskesajter igen, säger Mathias Larsson som tillsammans med Max Gylling driver forumet.
Man kommer även i fortsättningen att arrangera tävlingar. Möjlighet att logga in via Facebook och maximal frihet genomsyrar nya Sportfiskeforum.
– Man kan designa sin egen sida med blogg, bilder och feed från de forumtrådar som du är mest intresserad av.
Nästa steg, enligt Larsson, är att konvertera gamla forumets fotoalbum, som innehåller över 13 000 fiskebilder.
Här hittar du Sportfiskaforum. Att bli medlem är gratis och tar endast en minut eller två.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
50 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta