Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nyårslax från Vänern

Dalslänningen Peter Jonsson kunde inte hoppas på ett bättre avslut på 2011. En insölax på drygt 9,3 kilo blev facit.

Under förra årets sista dag åkte Peter Jonsson på Vänern med siktet inställt på trolling och lax. Redan efter fem minuter högg en fin fisk som han givetvis anmäler till Recordfisken.
Peter Jonsson från Dals Rostock skulle avsluta trollingåret med en sista tur på självaste nyårsafton.
Han och fiskekompisen Magnus Oscarsson hade knappt hunnit få ner alla beten i vattnet innan de hörde ett kraftigt rulltjut. De hade fått ett rejält hugg på ett av ett av de beten som fiskade i ytvattnet.
– Drillning och håvning satt perfekt och fiskeåret på Vänern kunde inte sluta bättre, säger Peter i sin anmälan.
Fisken vägde 9340 gram och mätte 89 centimeter.
Läs mer om tävlingen Recordfisken.
Tidigare notiser om Vänern hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta