Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nyårslöfte i 100-klubben

Alexander Svanström är på god väg att infria sitt nyårslöfte. Han infinner sig på sjunde plats i Meterligan – och har har lovat att sluta bland de tio främsta.

Alexander Svanström från Borlänge gav ett löfte för snart ett år sedan. Han skulle hamna bland de tio främsta i 100-klubbens tävling Meterligan. Som läget är nu, ser det ut att gå vägen.
Alexander anmäler en gädda på 110 centimeter till 100-klubben. Fisken tar honom upp på en sjundeplats i Meterligan.
– Jag försöker hålla mitt nyårslöfte att komma med i topp tio, säger Alexander.
Fångstplatsen var Hovran, en selsjö som bildas av en vidgning av Dalälven.
För att följa upplösningen i Meterligan, klicka här.
Här kan du läsa tidigare notiser om Dalälven.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta