Penn_Conflict_webPressmeddelande: Haspelrullen Conflict är ett svart monster. En lättviktare med tungviktsambitioner. Aluminiumkropp, balanserad rotor och HT100-kolfiberskivor i slirbromsen. 
Utvecklad för att hantera superlinor och tåla saltvatten och tunga hugg, men fiskar självklart lika bra i jakten efter sötvattenspredatorer. " /> Nyhet från Penn: Conflict | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nyhet från Penn: Conflict

Penn_Conflict_webPressmeddelande: Haspelrullen Conflict är ett svart monster. En lättviktare med tungviktsambitioner. Aluminiumkropp, balanserad rotor och HT100-kolfiberskivor i slirbromsen. 
Utvecklad för att hantera superlinor och tåla saltvatten och tunga hugg, men fiskar självklart lika bra i jakten efter sötvattenspredatorer.
• 7 kullager + ett rullager
• Ram och sidoplåtar i aluminium
• HT 100 carbon-slirbroms
• Aluminiumspole med linkapacitetsringar
• IAR
• 7 storlekar, upp till 6000

Rek, pris fr. 1599:-
www.penn-fishing.se/

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta