Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nyhet i Release ´em

Ni har väl inte missat att Fiskejournalen och CWC AB kör vidare med projektet Release ´em? Nytt för i år är möjligheten att köpa en unik reproduktion av stjärten på din återsatta hälleflundra.
Tillsammans med Fiskekonservator.se kan projektet Release ´em nu erbjuda en så kallad Catch&Release-reproduction. En unik trofé som bara erbjuds i detta utförande, till dem som deltar i projektet.
tävlingssidan kan du beskåda en bild på hur din blivande reproduktion kan se ut, se en film som beskriver Release ´em och läsa om hur du kan bli en del av projektet.
Givetvis får du havens fräckaste trofékeps vid deltagande, precis som förut.
Morgan Fihn

Lubbe Pytel, Martin Falklind och Stefan Trumstedt med ett provexemplar av Release ’em-reproduktionen. (Foto: Morgan Fihn)

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta