Annons
Nysatsning i Mörrum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nysatsning i Mörrum

Det gamla rökeriet vid pool 17 i Mörrum ska omvandlas till ett riktigt flugfiskecentrum. Christer Sjöberg, en av Loop´s grundare, står bakom satsningen.
Rökeriet, strax uppströms landsvägsbron över Kungsforsen, har länge inhyst olika verksamheter som haft med fisket att göra. Laxrökeri förstås, men även redskapsaffär och restaurang.
Nu tänker Christer Sjöberg ta ett helhetsgrepp och omskapa rökeriet till en komplett flugfiskecenter med fiskebutik, guideservice, kastkurser och en ”lodge” i stil med Las Buitreras i Patagonien. Det kommer att finnas fem-sex riktigt lyxiga rum med utsikt över pool 17, med också enklare övernattningsrum.
Det finns redan nu en restaurang med en stor träveranda ut över ån. Denna kommer att omskapas så att det blir mera argentinsk stil, med mycket grillat och argentinska viner. Sjöberg hoppas ha anläggningen helt klart i slutet av sommaren nästa år.
Svenne Andersson

Det gamla rökeriet vid Mörrumsån ska omskapas till ett modernt flugfiskecentrum i argentinsk stil.


Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Äntligen fick Petter Eriksson hålla i drömgösen över 10 kilo. Foto: Privat
Petters perfekta dag – fick dubbla drömgösar

Det rapporteras in flera storfiskar nu, trots att säsongen är inne i elfte timmen. Någon som hade bestämt sig för att köra ända in i kaklet var Petter Eriksson, och denna vecka kom äntligen utdelningen.

Storgös nummer 2.

Petter har jagat drömgösen under många år, och när det äntligen lossnade så blev det rena rama ketchupeffekten, alltså att allt kom på en och samma gång.
Så här berättar han om ett synnerligen lyckat fiskafänge:
– Jag fick faktiskt två drömgösar och personligt rekord två gånger på samma dag. Helt galet. Först en fisk på 9 830 gram och 94 centimeter. Jag var överlycklig med det, men det stannade inte där, konstaterar Petter.

För göskarriärens crescendo väntade bara runt hörnet – nämligen en fisk på hela 10 250 gram och 95 centimeter. Snacka om jackpot.

– Efter att ha lagt så många timmar, många mil och dåliga pass, så känns det fantastiskt att äntligen få landa målfisken som varit drivkraften i många år, rapporterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en tidig julklapp, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta