Snart ska det förhoppningsvis hugga lax mitt i Nyköping. Detta genom en satsning där Sportfiskarna är med och utvecklar fisket i Nyköpingsån. " /> Nysatsning i Nyköping – snart laxfiske mitt i stan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Laxen – snart en invånare i Nyköpingsån, där Sportfiskarna satsar på stadsnära fiske.
Nysatsning i Nyköping – snart laxfiske mitt i stan

Snart ska det förhoppningsvis hugga lax mitt i Nyköping. Detta genom en satsning där Sportfiskarna är med och utvecklar fisket i Nyköpingsån.

Sportfiskarna har satt sig i förarsätet tillsammans med Nyköping-Oxelösunds sportfiskare, och målsättningen är att skapa ett tätortsnära fiske i en fantastisk miljö. I Nyköpingsån finns det redan ett populärt fiske efter bland annat havsöring, gös och abborre, och den anrättningen ska även kryddas med lax. Från och med 2020 kommer det att sättas ut både lax och öring, med förhoppningen att de ska räcka till åt alla ivriga fiskare som besöker ån.

Årets premiär skedde 1 januari, och Sportfiskarna kommer att ansvara för både fisketillsyn och försäljning av fiskekort. Fisket sträcker sig från mynningen i havet och drygt 6 kilometer uppströms, och det understryks bland annat att fiske för försäljning och ryckfiske inte är tillåtet. Alla regler hittar du här!

Läs fler nyheter från landets populära fiskeälvar:

https://www.fiskejournalen.se/kritik-mot-regler-i-ljungan-far-avliva-vild-oring-igen/

 

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta