Snart ska det förhoppningsvis hugga lax mitt i Nyköping. Detta genom en satsning där Sportfiskarna är med och utvecklar fisket i Nyköpingsån. " />
Annons
Nysatsning i Nyköping – snart laxfiske mitt i stan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Laxen – snart en invånare i Nyköpingsån, där Sportfiskarna satsar på stadsnära fiske.
Nysatsning i Nyköping – snart laxfiske mitt i stan

Snart ska det förhoppningsvis hugga lax mitt i Nyköping. Detta genom en satsning där Sportfiskarna är med och utvecklar fisket i Nyköpingsån.

Sportfiskarna har satt sig i förarsätet tillsammans med Nyköping-Oxelösunds sportfiskare, och målsättningen är att skapa ett tätortsnära fiske i en fantastisk miljö. I Nyköpingsån finns det redan ett populärt fiske efter bland annat havsöring, gös och abborre, och den anrättningen ska även kryddas med lax. Från och med 2020 kommer det att sättas ut både lax och öring, med förhoppningen att de ska räcka till åt alla ivriga fiskare som besöker ån.

Årets premiär skedde 1 januari, och Sportfiskarna kommer att ansvara för både fisketillsyn och försäljning av fiskekort. Fisket sträcker sig från mynningen i havet och drygt 6 kilometer uppströms, och det understryks bland annat att fiske för försäljning och ryckfiske inte är tillåtet. Alla regler hittar du här!

Läs fler nyheter från landets populära fiskeälvar:

https://www.fiskejournalen.se/kritik-mot-regler-i-ljungan-far-avliva-vild-oring-igen/

 

 

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta