[/caption] " /> Nytt bete från "Ge fan i våra vatten" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt bete från ”Ge fan i våra vatten”

Betet är en Strike Pro Wolf Tail i unik Ge fan i våra vatten färgkombination designad av Erik Ohlsson, formgivare och gitarrist i Millencolin.

Sportfiskarnas och svenska rockmusikers insamlingsprojekt för fiskevård, Ge fan i våra vatten, lanserar tillsammans med CWC ett nytt bete till höstens gäddfiske.
Betet är en Strike Pro Wolf Tail i unik Ge fan i våra vatten färgkombination designad av Erik Ohlsson, formgivare och gitarrist i Millencolin.
– Betet passar perfekt nu när vattentemperaturen börjar sjunka och det är dags för höstens storgäddfiske. Färgkombinationen funkar garanterat bra i lite grumliga vatten, säger Erik Ohlsson.
Överskottet från försäljningen går till fiskevård i svenska vatten. De första 100 exemplaren säljs exklusivt via www.sportfiskarna.se
Fakta om betet
Betesmodellen är utvecklad av Anders Ulvforsen – Wolfcreeck Lures tillsammans med CWC. Wolf Tail har en förförisk vaggande gång. Fiska hem den snabbt eller långsamt, det spelar ingen roll – gäddan kommer inte att kunna motstå!
Längd: 23 cm | Vikt 94 gr | Djup: Shallow
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta