Nytt danskt rekord på gädda, 21,1 kilo. Nytt danskt rekord på gädda, 21,1 kilo.[/caption] " /> Nytt danskt rekord på gädda 21,1 kg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Nytt danskt rekord på gädda 21,1 kg
Nytt danskt rekord på gädda, 21,1 kilo.

Nytt danskt rekord på gädda, 21,1 kilo.

Dansken Finn Sloth Hansen har tagit en gädda på 21,1 kg! Det berättar tidningen Fiske Avisen.
Ett visst mått av hemlighetsmakeri runt fisken gör att vi inte kommer kunna läsa detaljerna förrän tidningen Fiske Avisen kommer ut. Vi ser fram emot att få veta allt runt denna fantastiska fångst.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta