Dunjacka som ryms i sin egen ficka – halva priset på fiskeplus.se. Dunjacka som ryms i sin egen ficka – halva priset på fiskeplus.se.[/caption] " /> Nytt erbjudande på FiskePlus | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt erbjudande på FiskePlus
Dunjacka som ryms i sin egen ficka – halva priset på fiskeplus.se.

Dunjacka som ryms i sin egen ficka – halva priset på fiskeplus.se.

Fiskejournalen, Allt om Flugfiske och Fly & Tie lanserade nyligen bonuspaketet FISKE PLUS för dig som är prenumerant på någon av tidningarna. Det betyder att du alltid har tillgång till exklusiva förmåner. Just nu kan du köpa en fritidsjacka i dun för mindre än halva priset.
Senaste erbjudandet till våra prenumeranter är jackan Vaude Kabru. Den är med sin lätta och mjuka dunfyllning ett bra värmeisolerande plagg som passar perfekt att ha under skaljackan vid isfisket, eller en sval sommarkväll vid favoritströmmen.
Som prenumerant får du en exklusiv rabatt på 55 procent vid köp hos EcoActive.se.
Ord. pris: 2195:- Prenumerant: 1000:-
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.
Läs mer på www.fiskeplus.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta