Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nytt Fiskecentrum i Umeå

Den 30 april öppnar Fiskecentrum Saxnäs en ny butik i Swefos gamla lokaler på Nygatan i Umeå. Sedan tidigare finns Fiskecentrum i Saxnäs och i Ammarnäs.
Fiskecentrum är ett rese- och informationscenter inom fiske med en komplett fiskebutik. Här säljer och förmedlar man resor och arrangemang inom fiske samt genomför kurser och utbildningar.
– Vi kommer att satsa på att erbjuda ett komplett sortiment inom flugfiske, flugbindning, spinnfiske, mete och vinterfiske, berättar Mats Byström vid Saxnäs Fiskecentrum.
Med lokal personal kommer den nya butiken att satsa på god service och hög kompetens. De förbereder även en möjlighet att beställa via webben för uthämtning i butiken.

Fiskecentrum kommer att erbjuda både lokala fiskearrangemang och kurser inom flugfiske och flugbindning. De kommer också att sälja fiskeresor och arrangemang till ett antal destinationer i Sverige. Utanför butiken finns det goda parkeringsmöjligheter och utrymme att provkasta spön och linor.
Magnus Ström

Fiskecentrum säljer bland annat fiskeresor till Ransarån. (Foto: Magnus Ström)

Fiskecentrum säljer bland annat fiskeresor till Ransarån. (Foto: Magnus Ström)

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta