Nu finns nya numret av Fiskejournalen i butik – något som vi på redaktionen är glada över. Nu finns nya numret av Fiskejournalen i butik – något som vi på redaktionen är glada över.[/caption] " /> Nytt nummer av Fiskejournalen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt nummer av Fiskejournalen
Nu finns nya numret av Fiskejournalen i butik – något som vi på redaktionen är glada över.

Nu finns nya numret av Fiskejournalen i butik – något som vi på redaktionen är glada över.

Fiskejournalen nummer 9 finns nu i butikshyllorna. Precis som vanligt är den fylld med äventyr, tips och fiskeglädje. Du kan bland annat ta del av experternas tips för ett lyckat gösfiske, läsa Frödins hetaste tips för höstöring – och missa för all del inte vår fiskeguide till riksdagsvalet.
I senaste Fiskejournalen hittar du som vanligt de populära avdelningarna Fisketipset, Landet Runt och Sanna Fiskehistorier. Förutom detta hittar du en drös med intressanta och inspirerande artiklar.
Vi presenterar bland annat en prylguide i ämnet trolling, avslöjar Sveriges bästa vatten för rödspätta och så bjuder Gunnar Westrin på sina tankar och erfarenheter kring regnbåge.
Senaste numret av Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Vill du ha tidningen direkt i brevlådan? Klicka här.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta