Nu finns ett nytt nummer av Fiskejournalen i butik! Nu finns ett nytt nummer av Fiskejournalen i butik![/caption] " /> Nytt nummer av Fiskejournalen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt nummer av Fiskejournalen
Nu finns ett nytt nummer av Fiskejournalen i butik!

Nu finns ett nytt nummer av Fiskejournalen i butik!

Fiskejournalen nummer 12 har landat i butikshyllorna. Du hittar som vanligt massor av äventyr, tips och fiskeglädje. Vad sägs till exempel om ett upplysande test av pannlampor och en guide till framgångsrikt abborrfiske? För att inte tala om Gunnar Westrins flugtips för fjällfiske!
I senaste Fiskejournalen hittar du som vanligt de populära avdelningarna Fisketipset, Landet Runt och Sanna Fiskehistorier. Förutom detta hittar du en drös med intressanta och inspirerande artiklar.
Du hittar bland annat en guide till grymt abborrfiske med flugspö i hand och en artikel om spinnfiske efter lax – från land. Prylguiden dyker ner i jultomtens säck och tipsar om både mjuka och hårda sportfiskepaket.
Senaste numret av Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Vill du ha tidningen direkt i brevlådan? Klicka här.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta