nytt nummer av Fiskejournalen Nya numret av Fiskejournalen är späckat med äventyr, tips och inspirerande läsning.[/caption] " /> Nytt nummer av Fiskejournalen! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt nummer av Fiskejournalen!
nytt nummer av Fiskejournalen

Nya numret av Fiskejournalen är späckat med äventyr, tips och inspirerande läsning.

Fiskejournalen nummer 9 finns nu i butikshyllorna. Som vanligt är den fylld med äventyr, tips och fiskeglädje. Du kan bland annat läsa om Öringkungens bästa tips, giftiga metoder för storharr och allt du behöver veta inför Fiskekryssningen.
I senaste Fiskejournalen hittar du som vanligt de populära avdelningarna Fisketipset, Landet Runt, Sanna Fiskehistorier och Recordfisken. Förutom detta hittar du en drös med intressanta och inspirerande artiklar. Tomas Edenfeldt har tagit rygg på ett gäng duktiga tävlingsfiskare och avslöjar deras framgångsrecept för gäddfiske. Johan Klringberg berättar hur du kommer till tals med höstregnbåge och dessutom tar vi pulsen på nästa destination för Drömresan – det bjuds på popperfiske av världsklass i exotiska Panama.
Det är dessutom dags för examen i Elmotorskolan. Detta och mycket mer hittar du i Fiskejournalen nummer 9.
Vill du ha tidningen direkt i brevlådan? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta