[/caption] " /> Nytt nummer av Fly & Tie | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt nummer av Fly & Tie

Johan Put är både världsauktoritet på flugbindning och skribent för Fly & Tie. Här ses hans porträttlika musimitation. (Foto: Johan Put + faksimil)

Nu finns det andra numret av Fly och Tie ut i butik. Denna tidning, som riktar sig till flugfiskare och flugbindare, fick en flygande start i december förra året. Responsen har varit över förväntan.
Johan Klingberg, som är tidningens redaktör, är mer än nöjd över det intresse som Fly och Tie har rönt.
– Även om jag kände på mig att det fanns en hel del inbitna flugfiskare och entusiastiska flugbindare där ute i stugorna, så hade jag inte vågat drömma om att de skulle hitta tidningen så snabbt.

Även det andra numret är späckat med reportage och flugbindningsinstruktioner från några av Europas skickligaste fiskare och bindare. Dessutom presenteras ett antal riktigt intressanta resmål för de flugfiskare som är i färd att planera årets semester.
Här kan du teckna en prenumeration på Fly & Tie.
Vill du tjuvkika i senaste numret? Klicka här.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta