Annons
Nytt nummer i butik! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Holm
Nu finns Fiskejournalen nr 7 i butik.
Nytt nummer i butik!

Just nu läggs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp på butikshyllorna runt om i landet. Här är lite av innehållet i nummer 7. 

Det späckade nummer 7 bjuder på ett besök i de värmländska skogarna, en komplett guide för att välja rätt utekök till fisketurerna samt mycket läsning för de gäddfrälsta. Bland annat besöker Fiskejournalen Åland för att undersöka gäddfisket där, vi får reda på höstens hetaste gäddbete i norr och 29 nya, spännande gäddbeten på marknaden serverade av Klas ”Pikefather” Skoglund.

Utöver detta forskar Joakim Åberg i ett stekhett abborrbete så här års och Johan Klingberg avslöjar bästa flugfisketipsen för höstharren. Det bjuds också på en intervju med en havsöringsexpert på ostkusten. Han får lika mycket fisk på hösten som på våren. Och vad säger Federley om fisk, säl och skarv?

I vanlig ordning får du de senaste nyheterna från sportfiskets värld och den här gången två riktigt bra (!) fiskehistorier. Löp och köp!

Psssst..! Om du vill ha tidningen billigare, före alla andra och direkt hem i brevlådan – KLICKA HÄR!

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Lundin
Martina Sjöstedt med gädda nummer 201 denna säsong. Foto: Privat
Över 200 gäddor denna säsong – så lyckas Martina

Martina Sjöstedt åker land och rike runt i jakten på favoritfisken – gädda. Nu har vintern kommit till norra Sverige, men i södra landsdelarna pågår säsongen ett tag till – och Martina kan knepen för att lura höstgäddorna.

Hittills har hon landat över 200 gäddor denna säsong, och det kommer garanterat att bli ytterligare några fler innan hon ställer undan spöt för säsongen.
– Det har varit en rolig och lärorik säsong. Många fiskar i båten och flera spännande möten med andra likasinnade personer. Jag har lärt mig mycket och jag har lagt mycket tid på fisket och på att läsa av vatten och leta mig fram på nya ställen, berättar Martina.

Hon tillhör sportfiskarna som är beredd att lägga mycket tid på att maximera sina chanser.
– En del vatten jag fiskat på har inte ens haft en djupkarta, så det har jag fått ritat själv med mitt ekolod. Då är det extra roligt att lyckas när man vet att man gjort jobbet själv!
Hennes största fisk denna säsong lyckades hon kroka i mitten av oktober, på ett spontanpass innan jobbet mitt i blåsvädret.
– Det var min 201:a gädda denna säsong, en fin dam på 105 centimeter och 7,8 kilo. Inget personligt rekord, men en otroligt fin fisk!

Här kommer Martinas tips för ett bra gäddfiske på senhösten:
1)
Leta reda på betesfisken, där maten finns där finns gäddan.
2) Stick ut, välj ett bete som hörs och syns. Skrikiga färger och rassel har fungerat för mig!
3) Fiska långsamt, många och långa vevstopp! Gäddan hugger oftast i vevstoppet. Blya med lätta vikter och låt betet sjunka långsamt.
4) Håll dig varm, du vill inte avbryta ditt fiskepass för att du fryser.
5) Ha roligt! Dela gärna upplevelsen med en fiskekompis. Delad glädje är dubbel glädje!

Du kanske även gillar detta