Annons
Nytt nummer av Fiskejournalen i butik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 dagar sedan Sverige Anders Holm
Nytt nummer av Fiskejournalen i butik

I dagarna kom ett nytt nummer av Fiskejournalen ut i butik, nämligen nummer 9. Här är lite av innehållet.

Flugfiskarna Jesper Mott och Hans Berggren beger sig norrut för att besöka ett vatten där livet återkommit till strömmen – och hur det gått till. När vi ändå är i de norra delarna får vi också följa med ut i skärgården tillsammans med experten Pier Rynbäck och fiska gädda.

Johan ”Lovely Lures” Sundin är en uppskattad betesbyggare och Anders Holm botaniserar i hans filosofier kring betesbyggnad och kring hur hans optimala gäddbete ser ut. Anders träffar även rullsamlaren Jonas Olsson från Samlarklubben Rullen som redogör för vad du ska göra med de gamla fiskeprylarna som gömmer sig i förråden.

Gösexperten Tommy Blomander avslöjar sina mörkaste hemligheter. Är du i behov av en ny byxa till dina fisketurer och övriga friluftsliv bjuder vi också på en guide över nio modeller och vad du ska tänka på i ditt val. I Prylguiden är temat regnbåge med 25 spinn- och flugfiskeprylar som passar fint vid regnbågsvattnet.

Fiskevibbar tar upp abborrboomen längs ostkusten, Håkan Stenlund träffar äventyrsprofilen Christer Sjöberg och i vanlig ordning får du nyheter, sanna fiskehistorier och ett svep med fångster landet runt. Du hittar tidningen i en butik nära dig.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta