[/caption] " /> Nytt nummer i butik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt nummer i butik

Fiskejournalen växer från och med nummer 1-2. t

Fiskejournalen nummer 1-2 har landat i butikshyllorna.  Från och med det här numret ökar storleken på tidningen för att få plats med ännu mer fiske och härliga bilder.
I nya Fiskejournalen presenterar vi en 22 sidor med Sveriges bästa fiskevatten. Du hittar även en artikel om pipelfiske där Kristian Keskitalo avslöjar sina bästa knep för storabborre. Förkovra dig och njut av Fredrik Laaksonens fantastiska bilder.
Du hittar även artiklar med tips om hur du tillverkar gummibens-flugorna, en finsmakarguide till bästa fiskekaffet, en lakeguide och mycket mer.
Som vanligt hittar du även de populära avdelningarna Fisketipset, Landet runt, Marknadsnytt och Recordfisken i tidningen.
Fiskejournalen nummer 1-2 2013 hittar du där tidningar säljs.
Här kan du bläddra i senaste numret.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta