[/caption] " /> Nytt nummer i butik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt nummer i butik

Nya numret av Fiskejournalen är späckat med äventyr, tips och inspirerande läsning.

Fiskejournalen nummer 3 har landat i butikshyllorna. Som vanligt är den fylld med äventyr, tips och fiskeglädje. Bland annat åker medarbetaren Nicka Hellenberg till rödingmeckat Miekak, PO Johannesson guidar till ett givande vertikalfiske och Anders Nicander havsfiskar i Nordnorge.
I senaste Fiskejournalen hittar du som vanligt de populära avdelningarna Fisketipset, Landet Runt, Sanna Fiskehistorier och Recordfisken. Förutom detta hittar du en drös med intressanta och inspirerande artiklar. Varför inte följa med Johan Klingberg på ett flugfiskeäventyr till Ruskbäcken? Eller låt Lauri Aarnipuro hjälpa dig komma till tals med Landösjöns kanadarödingar.
Tidningen Fiskejournalen nummer 3 hittar du där tidningar säljs.
Här kan du smygtitta i senaste numret.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta