Äntligen börjar fiskesäsongen ta fart på allvar. Passande nog står ett sprillans nytt nummer av Fiskejournalen i butikshyllorna, med tema gädda. Här är lite av innehållet i nummer 4.  " /> Nytt nummer i butik – tema gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Holm
Fiskejournalen nummer 4 finns i en butik nära dig!
Nytt nummer i butik - tema gädda

Äntligen börjar fiskesäsongen ta fart på allvar. Passande nog står ett sprillans nytt nummer av Fiskejournalen i butikshyllorna, med tema gädda. Här är lite av innehållet i nummer 4. 

Temat för det här numret är gädda. I den andan träffar vi en riktig gäddkonnässör, får lära oss vad vi ska titta efter vid vattnet för att öka fångstchanserna, tar en titt på marknadens nya gäddspön och rullar, får bevis på att det går att fånga storgäddan från land och bjuds på en gäddhistoria som tar oss tillbaka till rötterna.

Joakim Åberg besöker en filmexpert, som filmar sitt fiske, och lär ut hur man kan dra nytta av det. Johan Klingberg tar sig an årets första torrflugefiske och när vi ändå är inne på flugfiske testar vi metoden efter en annan, lite mer annorlunda flugfiskeart. Är du eller någon i din närhet en ordentlig fiskenörd? Då hittar du artikeln som tar reda på hur ”illa” ställt det är med vederbörande. Det finns chans att du drar på smilbanden… Fiskejournalens medarbetare Anders Nicander träffar också Hans Lindqwist, som är en av Sveriges skickligaste artsamlare.

I vanlig ordning får du Sanna fiskehistorier, de senaste sportfiskenyheterna samt mycket mer härlig fiskeläsning.

Psssst..! Om du vill ha tidningen billigare, för alla andra och direkt hem i brevlådan – KLICKA HÄR!

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta