Sportfiskemässan är redan fylld till bredden när det kommer till aktiviteter och utställare. Det blir många populära inslag från föregående mässor men självklart finns det även nyheter. Mässgeneralen Agneta Brunell avslöjar några av dem. " /> Nytt på Sportfiskemässan 2019 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Har du en gapande vägg som suktar efter en färggrann firre? Ta ett snack med Emma Bäcker. Hon finns på plats under hela mässhelgen i monter C672.
Nytt på Sportfiskemässan 2019

Sportfiskemässan är redan fylld till bredden när det kommer till aktiviteter och utställare. Det blir många populära inslag från föregående mässor men självklart finns det även nyheter. Mässgeneralen Agneta Brunell avslöjar några av dem.

Sportfiskemässan är ett lika säkert vårtecken som tussilago, fågelkvitter och Napp & Nytt och redan nu verkar årets happening i Jönköping borga för nytt rekord. Båda mässhallarna är smockfulla med allt från utställare, kastbanor, fisketorg till olika scenarrangemang. 2018 slogs det besökarrekord då 15513 glada sportfiskare besökte Stockholmsmässan och det lutar  mot att årets Elmiamässa den 29-31 mars kan blir ännu bättre. Sportfiskemässans mässgeneral Agneta Brunell avslöjar några av årets nyheter:
– Givetvis har vi en hel hög med nya företag som ställer ut men för att plocka ett par intressanta inslag som är nya för i år så kommer Robert ”Robbo” Jonsson och hans son Emil ”Grabbahalvan” Jonsson flytta in Nyttfiske-studion i mässhallen. Det blir tester, intervjuer med profiler, reportage och prat med besökarna i dagarna tre. Allt spelas in och sänds regelbundet ut på NyttFiskes youtube-kanal.

…bjuder Sportfiskemässan och Svensk sportfiskehandel de 300 första ungdomarna som besöker mässan på söndagen på ett haspelspö värt hela 600 kronor dessutom får de ett års medlemsskap i Sportfiskarna.

Tidigare har söndagarna varit lite luftigare när det kommer till besökssiffrorna men för att råda bot på det så bjuder Sportfiskemässan och Svensk sportfiskehandel de 300 första ungdomarna (7-17 år) som besöker mässan på söndagen på ett haspelspö värt hela 600 kronor dessutom får de ett års medlemskap i Sportfiskarna.
– För att även göra de vuxna besökarna glada så bjuder vi de 300 första söndagsbesökarna på en prenumeration på tidningen Fiskejournalen. Ett annat nytt inslag som jag måste nämna är att vi har en konstnär på plats – Emma Bäcker, normalt känd som sportfiskejournalist ställer ut sina alster. Det blir färgsprakande målningar på allt från vackra öringar till skräckinjagande gäddor, avslutar Agneta.
Vi på Fiskejournalen håller som vanligt i Stora scenen där spännande föreläsare och andra event bokats upp. (Håll utkik på fiskejournalen.se och sportfiskemassan.se efter årets scenprogram.)

Psst…! I monter C672 kan du besöka Emma och hennes konst och monter C:535 hittar ni NyttFiske-studion.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En undersökning visar att stöldrisken gör att båtägare inte byter till modernare motorer. Foto: Steve Adams
Så mycket släpper de svenska fritidsbåtarna ut

Bland de båtburna sportfiskarna pågår det en grön våg, där folk byter ut sina fossildrivna motorer till elmotorer. Men det finns fortfarande bromsar som gör att utvecklingen inte sker fullt ut.

Transportstyrelsen har tagit fram en undersökning kring båtmotorernas miljöpåverkan, med finansiering av Havs- och vattenmyndigheten. Det konstateras att bensinmotorer står för cirka 60 procent av koldioxidutsläppen och äldre tvåtaktare står för den största andelen utsläpp av kolväten.
Totalsiffran för de svenska fritidsbåtarnas utsläpp är 177 000 ton koldioxid och 2 100 ton kolväten.

Inom vissa områden ligger ekonomiska skäl bakom trögheten i utvecklingen. Båtägare behåller nämligen sina äldre tvåtaktsmotorer för att de är mindre stöldbegärliga än nyare fyrtaktsmotorer.
– En lösning på de här problemen kostar pengar, som knappast båtägarna själva kan stå för. Genom subventioner av miljövänligare bränsle, som idag är mycket dyrare per liter än ordinarie bränsle, skulle staten kunna snabba på utvecklingen mot ett mer miljövänligt båtliv, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för tidningen Båtliv, vars artikel du kan läsa här.

Kartläggningen visar också att fler båtägare skulle kunna tänka sig att tanka miljövänligt om priserna vore lägre och bränslet mer tillgängligt på framför allt sjömackar. Här hittar du hela rapporten!

Du kanske även gillar detta