Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt Recordfiskår

Recordfisken är mycket mer än Drömresan. Du kan vinna Guldrullen eller en specialgraverad Ambassadeur för Månadens Fisk.

Du vet väl att det finns massor av fina priser att vinna under hela året i tävlingen Recordfisken? Reinhard Seggewiss  jublar visserligen just nu över att ha vunnit Drömresan – men tävlingen Recordfisken 2012 är igång sedan 1 augusti.
Ni som tror att tävlingen Recordfisken enbart mynnar ut i Drömresan gör klokt i att fortsätta läsa. Varje månad koras tre stycken fångster till Månadens Fisk. Dessa vinner en specialgraverad Ambassadeur-rulle från Abu Garcia.
Dessutom har alla ni som fått en stor abborre, gös, gädda, havsöring, lax, torsk eller makrill på utrustning från Abu Garcia, chans att vinna Guldrullen. En Ambassadeur 5000 CDL i äkta guld!
När tävlingsåret är slut väljer en jury ut tolv kandidater från de som vunnit Månadens Fisk. I den samlingen storfiskare finns vinnaren av Drömresan.
Regler

Den vanligaste anledningen till att vi tvingas neka anmälningar är att registreringen på Fiskejournalen.se skett för sent. Tänk på att anmäla din fångst inom två veckor från fångsttillfället.
Läs reglerna redan nu, så vet du precis hur du skall göra när du fått fisken som kan generera en Drömresa.
Här hittar du all information du behöver.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta