De världsberömda abborrarna i spanska sjön Perchzilla växer uppenbarligen – både på längden och tvären. Nu kan lokale fiskeguiden Dani Hidalgo jubla över det nya sjörekordet, som lyder 3 195 gram och 52,5 centimeter. " /> Nytt rekord i Perchzilla – så mycket vägde monsterborren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Hur tjock kan en abborre bli? Svaret ser ni här, 3 195 kilo fördelat på 52,5 centimeter. Foto: Dani Hidalgo
Nytt rekord i Perchzilla – så mycket vägde monsterborren

De världsberömda abborrarna i spanska sjön Perchzilla växer uppenbarligen – både på längden och tvären. Nu kan lokale fiskeguiden Dani Hidalgo jubla över det nya sjörekordet, som lyder 3 195 gram och 52,5 centimeter.

Abborrar runt 3 kilo har nästan blivit vardagsmat när det handlar om Perchzilla, och det ska till något alldeles extra för att Fiskejournalen ska uppmärksamma sjön i spalterna. Nu har det inträffat. Dani Hidalgio höjde nämligen sitt personliga rekord ordentligt med sin absoluta monsterborre häromdagen, som såklart ger eko i många fiskekretsar.

Dani Hidalgo med det nya Perchzilla-rekordet.

– Mitt tidigare rekord låg på 3 100 gram och 53 centimeter. Fajten var otrolig och varade i fem minuter. Jag använde ett långt spö med ett 5-gramsbete, och 0.10-millimeters flätlina och en fluorcarbontafs på 0.28 millimeter, berättar en lycklig fångstman för Fiskejournalen.

Dani Hidalgio jobbar som guide i den aktuella sjön, och det var naturligtvis ingen större skräll att det var just han som skulle sätta det nya rekordet. Men han understryker att han lagt ned tid mycket tid på att fånga drömborren, och att Perchzillas troféfiskar inte hoppar upp självmant i håven. Nu är förstås frågan vem som blir först att spränga 3.2-kilosvallen i denna sjö?

Läs mer om Perchzilla här nedan:

https://www.fiskejournalen.se/perfekta-resan-till-perchzilla-tva-abborrar-over-3-kilo/

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta