Att fjälla fisk tycker många är ett tråkigt moment så varför inte göra det lite roligare? Och kanske dessutom effektivare... " /> Nytt sätt att fjälla fisk! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Fram med högtryckstvätten när det är dags att fjälla fisk!
Nytt sätt att fjälla fisk!

Att fjälla fisk tycker många är ett tråkigt moment så varför inte göra det lite roligare? Och kanske dessutom effektivare…

Till att börja med ska det sägas att uppfinningsrikedomen bland människor aldrig upphör att förvåna och nu har någon tröttnat på att fjälla fisk med traditionella metoder. På klippet nedan visas ett nytt sätt att fjälla din fångst. Frågan är om det går snabbare än med kniv? Är det en lysande idé eller bara ett tecken på lathet? Döm själva!

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vilmer fördubblade sitt personliga rekord med den här granna gäddan. Foto: Privat
Veckans fiskeglädje: Vilmer och granna gammelgäddan

Delad glädje är dubbel glädje. Veckans stora fiskelycka rapporteras in från Martin Bojfors och 8-årige sonen Vilmer, som fick sina drömmar uppfyllda när de tog en fisketur på Mälaren.

Vilmers tidigare personliga rekord låg på 5,4 kilo, och redan i bilen var Vilmer taggad och pratade om att det skulle vara roligt att få nytt personligt rekord på gädda eller gös.
Och det infriades med råge.

– Vi började trolla en stor vik över cirka 15 meters djup. Vi hade vobbler som gick mellan 2,5–6 meter ner. Efter bara 15 minuter så såg vi på det yttre paravanspöt att det backade lite, berättar Martin.
Hugget såg inte så våldsamt ut, men när Vilmer tog spöt så kände han att det var en stor fisk.

– Vi trodde först att det var en stor gös, eftersom den fortsatte att gå djupt hela vägen fram till båten. Men när den kom upp mot ytan kunde vi se den enorma gäddan.

 

Fördubblade sitt rekord
Pappas håvning gick bra och sedan blev det glädjevrål från både Vilmer och pappa.
– Jag insåg att det förmodligen var en 10-plussare, men sa bara till Vilmer ”det här är garanterat ett nytt PB”! När vi vägt fisken till 11,2 kilo och mätt henne till hela 117 centimeter, var Vilmer helt mållös. Han förstod knappt vad som hänt!
De hälsar också att återutsättningen gick bra och att gäddan simmade piggt ner mot djupet, så att fler får chansen att fånga den.
– Ett minne för livet för både Vilmer och mig, konstaterar en nöjd pappa.

Du kanske även gillar detta