Nytt upplägg för SM i gädda 2014

SM-vinnaren Josef Pilot med 85 cm gädda från SM 2013. (Foto: Joel Pilot)

SM-vinnaren Josef Pilot med 85 cm gädda från SM 2013. (Foto: Joel Pilot)

Sportfiskarna: Upplägget för SM i Gädda 2014 finns nu på en ny hemsida.
– SM i Gädda 2014 kommer att bestå av 16 kvaltävlingar fördelade över landet och med final i göteborgstrakten. Tre kvaltävlingar kommer nu att hållas i anslutning till Luleå och Piteå och Sundsvall vilket avsevärt förbättrar möjligheterna för norrländska gäddproffs att delta, säger Anssi Lehtevä, tävlingsansvarig på Sportfiskarna.

Kvaltävlingarna arrangeras enligt följande:
1. 12/4 MALMÖ RINGSJÖN
2. 13/4 KARLSKRONA BLEKINGE SKÄRGÅRD
3. 26/4 GÄVLE GÄVLE SKÄRGÅRD
4. 3/5 OSKARSHAMN OSKARSHAMN SKÄRGÅRD
5. 10/5 KARLSTAD VÄNERN
6. 11/5 ESKILSTUNA MÄLAREN
7. 31/5 PITEÅ PITEÄLVEN
8. 1/6 LULEÅ LULEÅ SKÄRGÅRD
9. 7/6 SKENE ÖRESJÖN
10. 8/6 HUSKVARNA LANDSJÖN
11. 14/6 SUNDSVALL MARMEN
12. 13/9 GÖTEBORG SÄVELÅNGEN
13. 14/9 GÖTEBORG MJÖRN
14. 20/9 VÄRNAMO VIDÖSTERN
15. 21/9 MARIEFRED MÄLAREN
16. 27/9 ÖSTHAMMAR ÖSTERSJÖN

SM i Gädda är ett samarbete mellan Sportfish Masters, Sportfiskarna och en nystartad fiskeklubb för alla predatorfreaks.
Här hittar du mer information: www.sportfishmasters.se

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...