Så här i slutet av året börjar det komma in rapporter om troféfiskar som hittills bara varit kända i mindre kretsar. Som den här taimen på ofattbara 45.8 kilo – vilket är nytt världsrekord. " /> Nytt världsrekord för taimen – vägde ofattbara 45 kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Världens hittills största spöfångade taimen.
Nytt världsrekord för taimen – vägde ofattbara 45 kilo

Så här i slutet av året börjar det komma in rapporter om troféfiskar som hittills bara varit kända i mindre kretsar. Som den här taimen på ofattbara 45.8 kilo – vilket är nytt världsrekord.

Det var IGFA som strax innan jul meddelade att de fått in den här häpnadsväckande fångstrapporten. Det var en herre vid namn Dr. Matthew Sloat som med största sannolikhet satte sportfiskerekordet för taimen med den här bjässen på 101 pound, alltså 45.8 kilo. Den fångades 21 september i den ryska floden Tugur River, och den högg enligt uppgift på en fluga som var riktad mot harr. Det blev alltså någonting helt annat för fångstmannen. Dr Sloat behövde dock bara runt 20 minuter för att drilla in fisken till land, där den vägdes innan den släpptes tillbaka i floden för att förhoppningsvis växa sig ännu större. Det tidigare gällande världsrekordet låg på 92 pound.

Läs om tidigare taimen-rekord:

Största Taimen någonsin på fluga?

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Vilmer fördubblade sitt personliga rekord med den här granna gäddan. Foto: Privat
Veckans fiskeglädje: Vilmer och granna gammelgäddan

Delad glädje är dubbel glädje. Veckans stora fiskelycka rapporteras in från Martin Bojfors och 8-årige sonen Vilmer, som fick sina drömmar uppfyllda när de tog en fisketur på Mälaren.

Vilmers tidigare personliga rekord låg på 5,4 kilo, och redan i bilen var Vilmer taggad och pratade om att det skulle vara roligt att få nytt personligt rekord på gädda eller gös.
Och det infriades med råge.

– Vi började trolla en stor vik över cirka 15 meters djup. Vi hade vobbler som gick mellan 2,5–6 meter ner. Efter bara 15 minuter så såg vi på det yttre paravanspöt att det backade lite, berättar Martin.
Hugget såg inte så våldsamt ut, men när Vilmer tog spöt så kände han att det var en stor fisk.

– Vi trodde först att det var en stor gös, eftersom den fortsatte att gå djupt hela vägen fram till båten. Men när den kom upp mot ytan kunde vi se den enorma gäddan.

 

Fördubblade sitt rekord
Pappas håvning gick bra och sedan blev det glädjevrål från både Vilmer och pappa.
– Jag insåg att det förmodligen var en 10-plussare, men sa bara till Vilmer ”det här är garanterat ett nytt PB”! När vi vägt fisken till 11,2 kilo och mätt henne till hela 117 centimeter, var Vilmer helt mållös. Han förstod knappt vad som hänt!
De hälsar också att återutsättningen gick bra och att gäddan simmade piggt ner mot djupet, så att fler får chansen att fånga den.
– Ett minne för livet för både Vilmer och mig, konstaterar en nöjd pappa.

Du kanske även gillar detta