NyttFiske[/caption] " /> NyttFiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
NyttFiske säsong tre
NyttFiske

NyttFiske säsong tre är igång.

NyttFiske drar igång en tredje säsong av sin populära webshow. Redan nu kan du se avsnitt ett på Youtube.
Säsong tre av NyttFiske kommer enligt upphovsmannen Robert ”Robbo” Jonsson att bjuda på allt från de hetaste produkterna, riggar för finesse-fisket, nya sätt att lura upp gäddorna till de senaste heta metoderna för ”Put and Take”-fiske.
Tittarna kommer att få följa med till Norge, Tyskland, Tjeckien, Frankrike, USA, Danmark men framför allt Sverige för att se fiske. Robbo utlovar även möte med en mängd roliga och duktiga sportfiskare.
– Jag försöker porträttera hur det verkligen går till på fiskepasset, samtidigt blanda upp det med information och krydda det med lite humor, säger Robbo till Fiskejournalen.
Klicka här för att komma till Youtube-kanalen.
Webbsajten Nyttfiske hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta