Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nyttiga begränsningar

Vätterns rödingbestånd är på väg att återhämta sig – om än i mycket långsam takt. Det meddelar länsstyrelsen i Jönköping som provfiskat i sjön.
För några år sedan infördes omfattande restriktioner för rödingfisket. Bland annat stängdes stora områden helt för fiske. Begränsningarna tycks ha haft effekt. Årets provfiske gav upp till åtta gånger så stora fångster som före regeländringen.
– Men vi jämför ju med extremt små volymer som vi fick upp förut, så vi är inte alls i närheten av målet, säger fiskerikonsulenten Anton Halldén till SVT Tvärsnytt.
Svenne Andersson

En fin femkilos röding, fångad av Janne Henriksson. Om beståndet återhämtar sig kan fler få chansen till sådana fångster.

En fin femkilos röding, fångad av Janne Henriksson. Om beståndet återhämtar sig kan fler få chansen till sådana fångster.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta