Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
...och stör i Öresund

Från de udda fångsternas främsta arena, Öresund, kommer en rapport om att en yrkesfiskare fått en 135 centimeter lång och 20 kilo tung stör i sina plattfiskgarn.
Det är tidningen Kvällsposten som i sin nätupplaga berättar att den danske yrkesfiskaren Erik Henriksen fick stören då han fiskade tunga. Först trodde fiskaren att det var en tumlare som fastnat i näten, men när han väl fick fisken i båten insåg han att han fångat något så ovanligt som en stör. En biolog tillkallades från Öresundsakvariet i Helsingborg och denne kunde konstatera att det rörde sig om en västatlantisk eller möjligen en allmän stör.
Stören har historiskt förekommit i både svenska och danska vattendrag.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta