Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ödesdiger formsvacka

Det svenska trollinglandslaget har tydligen hamnat i en tillfällig formsvacka. På annat sätt kan man knappast förklara förlusten i helgens trollinglandskamp.
Trots att de danska teamen oftast är fler till antalet har det blivit en tradition att de svenske tar hem segern i trollinglandskampen i Simrishamn. Men i år hade svenskarna formtoppat helt fel och lagledningen analyserar nu vilka åtgärder som bör vidtas.
Friska vindar innebar först att starten blev uppskjuten och senare att åtskilliga ekipage bestämde sig för att stanna i land. Därför stannade antalet startande vid 61 båtlag och de som gav sig ut fick en tuff utmaning.
Danske Kim Hansen var en av de få som hittade rätt och kom in med fem fiskar i baljan och en sammanlagd vikt på drygt 26 kilo. Den fullträffen var i hög grad bidragande till den danska segern.
Största laxen fångades dock av den svenske veteranen Hasse Emilsson som kunde stoltsera med en blank och vacker lax på 10 kilo prick.
Mer info och resultatlistor på Simrishamns trollings hemsida.
Svenne Andersson

Trollingveteranen Hasse Emilsson knep största laxen i helgens landskamp. (Foto: Jan Ljunggren)

Trollingveteranen Hasse Emilsson knep största laxen i helgens landskamp. (Foto: Jan Ljunggren)


Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta