Martin Falklind har upplevt många roliga stunder med fiskespö i hand. Men det har inte alltid varit en dans på rosor… (Ill: Bastian Gierth) Martin Falklind har upplevt många roliga stunder med fiskespö i hand. Men det har inte alltid varit en dans på rosor… (Ill: Bastian Gierth)[/caption] " /> Öga mot öga med gigantisk orm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Öga mot öga med gigantisk orm
Martin Falklind har upplevt många roliga stunder med fiskespö i hand. Men det har inte alltid varit en dans på rosor… (Ill: Bastian Gierth)

Martin Falklind har upplevt många roliga stunder med fiskespö i hand. Men det har inte alltid varit en dans på rosor… (Ill: Bastian Gierth)

Hur skicklig fiskare du än är, så inträffar oväntade saker då och då. Ofta är det faktiskt fiskaren själv som är ansvarig för fadäsen. På fiskejournalen.se kan du dela med dig av en sann fiskehistoria. Ett urval publiceras sedan i varje nummer av tidningen.
Avdelningen ”Sanna Fiskehistorier” är ett populärt inslag som ofta bjuder till skratt. Att bidra är både enkelt och underhållande – för oss som läser. I Fiskejournalen nummer 9 berättar vi bland annat hur det gick till när chefredaktör Martin Falklind mötte en anakonda i Amazonas regnskog. Lyft upp benen i soffan innan du läser!
Vill du också bjuda på en sann fiske historia? Klicka här.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta